Archívumok

3. Ez az egyház

A keresztény egység Az egység fogalma mindig az elsők között szerepel a legfontosabb keresztény témák között. Bár megléte önmagában is nagyon fontos, még fontosabb, hogy lényegét pontosan meghatározzuk. Ha ugyanis keresztény egység címszó alatt olyasmire vágyunk és törekszünk, vagy olyasmit akarunk megvalósítani, ami nem maga a keresztény egység, akkor veszedelmes hibát követünk el és felbecsülhetetlen károkat okozunk. Ezzel a jelenséggel sokszor találkozhattunk a múltban, de … Tovább 3. Ez az egyház »

2. A mennyei terv

I. A jeruzsálemi templomépítés Mennyei terv alapján hívta ki Isten az ősi Babilonból népét, s ez a terv túlmutatott a pogány birodalom területéről való kivonuláson. Ma sincs ez másként. Erre utalt a parancs is: „Jusson eszetekbe Jeruzsálem!” De bár a múltban nagy jelentőségű dolog volt a Babilonból való kivonulás, és még nagyobb jelentősége van ma; ennél sokkal nagyobb horderejű Isten Jeruzsálemmel kapcsolatos tervének részesévé válni … Tovább 2. A mennyei terv »

1. Babilontól az új Jeruzsálemig

I. Babilon eredete Babilon története az egész Biblián átível. Alapelveiben, lelkületében és fejlődésének folyamatában mindvégig egy és ugyanazon Babilonról van szó. Bár a felszínen úgy tűnik, mintha kettő lenne, valójában és szigorúan véve azonban ugyanaz a jelenség ismétli önmagát: egyetlen Babilon kétféle megnyilvánulásáról van szó. Így tehát Babilon – akár ősi, akár utóbbi állapotát nézzük – csupán végeredmény: a mögötte rejlő erők terméke, amelyek az … Tovább 1. Babilontól az új Jeruzsálemig »

A. T. Jones az Egyházról

Fontos lenne, hogy A. T. Jones egyházról szóló, forradalmi jelentőségű tanulmányait minden keresztény jól megértse, aki meg szeretne állni az utolsó nagy válságban. Ezek a füzetek az egyház-szervezet alapelveit Krisztus, a mi Igazságunk fényében tárgyalják. Ezzel olyan perspektívát nyitnak, amelyet csak nagyon kevesen fedeznek fel.